Genieten op een dakterras

dakterrasWat is er heerlijker dan buiten in het zonnetje zitten in een huiselijke sfeer? Helaas is dat niet altijd mogelijk, aangezien niet alle woningen beschikken over een tuin of terras. In sommige gevallen kan een dakterras redding brengen. Uiteraard heeft u ook daarvoor plaats nodig, maar vaak kan er op het dak een constructie aangebracht worden, die meer is dan zomaar een veredeld balkon.

Het allerbelangrijkste is een stevige draagconstructie. Er moeten tenslotte nog meubelen, planten en mensen op komen te staan. De stabiliteit en het evenwicht van een dakterras is iets dat door een specialist moet aangepakt worden. Zoniet komt u misschien in een gevaarlijke situatie terecht.

Als uw dakterras groot genoeg is, kunt u het uitrusten met terrasplanken. Daarvoor bestaat een brede waaier aan opties. De bekendste houtsoort voor terrasplanken is wellicht bangkirai. Hou ook rekening met de afvoermogelijkheden en laat de nodige luiken installeren. Laat u ook goed informeren over het onderhoud van uw dakterras. Zo kunt u er nog jarenlang van genieten.

Voor het opkalefateren van een dakterras bestaan ook heel wat bijzondere terrasmeubelen en planten. Sommige mensen vinden het groen heel belangrijk en bouwen een heuse daktuin uit. Ook een moestuin op het dak wordt steeds populairder.