Keramische dakpannen: tijdloze uitstraling

keramische dakpannenIn België en Nederland zijn keramische dakpannen nog steeds een van de meest populaire vormen van dakbedekking. Dit soort dakpannen zijn gemaakt van gebakken aarde, in tegenstelling tot betonnen dakpannen of tegelpannen. Vaak wordt zeeklei of rivierslib gebruikt om ze te vervaardigen. Dat maakt keramische dakpannen tot een erg milieuvriendelijke optie.

Keramische dakpannen hebben nog een aantal andere duidelijke voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Niet toevallig worden keramische dakpannen ook wel eens “stormpannen” genoemd. De structuur zorgt voor een vaste ligging, zodat de pannen goed op hun plaats blijven liggen. Daarnaast worden dit soort dakpannen ook geroemd omwille van hun rijke verleden. Keramische dakpannen hebben een tijdloze uistraling en zijn nog steeds erg aanwezig in het straatbeeld. De uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding van deze pannen zit daar zeker voor iets tussen. Ze hebben immers ongeveer dezelfde prijs als betonnen dakpannen.

Keramische dakpannen geven je ook heel wat keuzemogelijkheden. Er bestaan immers verschillende modellen die in verschillende kleuren kunnen afgewerkt worden. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit rustiek, rood, rood-bruin, kastanje, grijs, leigrijs, zwart en andere mogelijkheden. De keramische pan kan zowel een egale kleur hebben als voorzien zijn van een vlammende kleur.