Dakisolatie: spaar het milieu én uw beurs

dakisolatieEcologisch verantwoord bouwen en verbouwen is een hot topic. Vooral aan een goede dakisolatie wordt terecht heel wat aandacht besteed. Dakisolatie wordt door de overheid zelfs gestimuleerd aangezien het dak de plaats is waar uw woning de meeste kostbare warmte en energie verliest. Wie goed uitlijkt voor subsidies kan zijn dak heel goedkoop laten isoleren. Bovendien bespaart u nadien heel wat op uw energiefactuur.

Bij dakisolatie is het heel belangrijk dat de juiste stappen genomen worden. Als de isolatie niet goed wordt uitgevoerd, loopt u het risico dat er zogenaamde koudebruggen ontstaan. Hierdoor krijgt u te maken met condensatie en dus ook met vervelende vochtproblemen.

Er bestaan heel wat verschillende manieren om uw dak te isoleren. Glaswol en rotswol zijn bekende vormen van dakisolatie, maar daarvoor moet u wel behoorlijk wat plaats overhebben. De laag wol moet immers dik genoeg zijn. Indien u niet genoeg plaats heeft, kunt u werken met gespoten dakisolatie, zoals PUR schuim. Deze isolatiemethoden op basis van polyurethaan worden vaak betere isolerende kwaliteiten toegedicht dan glaswol en rotswol. Dat is ook logisch: PUR schuim is een kleverige substantie waarmee men gemakkelijk volledige dichting kan bereiken, terwijl wollen sneller tot kieren en spleten zullen leiden.

Aarzel niet om een specialist te raadplegen die u kan adviseren over welke dakisolatie past bij uw dak.